Ny aftale skal sikre statslig kompensation af trafikselskabers covid-19-tab

AFTALE: Regeringen, KL og Danske Regioner har indgået en aftale, hvor staten påtager sig at dække de regionale trafikselskabers tab og ekstraudgifter forbundet med covid-19.

Færre passagerer og ekstra rengøring har påført de regionale trafikselskaber store tab under covid-19-krisen.
Færre passagerer og ekstra rengøring har påført de regionale trafikselskaber store tab under covid-19-krisen.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Halv- og heltomme busser og tog har sammen med krav til ekstra grundig rengøring tynget de regionale trafikselskabers økonomi, siden covid-19-krisen ramte landet.

Nu skal en ny aftale mellem regeringen, KL og Danske Regioner sikre, at trafikselskaberne får kompenseret de dokumenterede tab og ekstraudgifter, som den ekstraordinære situation har ført med sig.

"Trafikselskaberne har leveret en solid drift gennem hele foråret. Det har været med til at holde de vitale funktioner i samfundet i gang, men det betyder også, at der en regning, som samfundet har påtaget sig at betale," siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024