Ny debat: Hvordan bliver drømmen om en fossilfri bilpark til virkelighed?

TEMADEBAT: Salget af fossile biler skal udfases inden for de næste ti år, og den såkaldte elbilkommission er på vej med anbefalinger til, hvordan det sker uden at slå et gigantisk hul i statskassen. Altinget tager forskud på debatten.

De aktuelle afgiftslempelser på elbiler udløber med udgangen af 2020, så Kommissionen for grøn omstilling for personbiler med Anders Eldrup i spidsen har travlt, hvis de skal nå at komme med deres anbefalinger i tide. Men resultatet af kommissionens godt halvandet års arbejde skulle efter sigende også være lige på trapperne.

Hvad skal politikerne gøre for at understøtte en omstilling til en mindre klimabelastende bilpark? Hvad skal der ske med afgiften på elbiler? Og hvordan finder man en alternativ finansiering af de anslåede 50 milliarder kroner, der forsvinder i takt med, at diesel- og benzinslugerne skiftes ud?

Det er et bredt politisk ønske at udfase salget af biler baseret på fossile brændstoffer inden for det kommende årti, men er det overhovedet realistisk eller ambitiøst nok?  – og er elbiler det rigtige alternativ? Altinget tager debatten.

Login