Ny fremskrivning: I 2030 køber danskerne stadig flere fossile end grønne biler

Mere end hver anden bil, der sælges i 2030, vil køre på benzin- eller diesel, forudser Energistyrelsen i ny klimafremskrivning. Nok for konservativt, vurderer Anders Eldrup. 

I de første tre måneder af 2021 var næsten hver fjerde af de solgte biler i Danmark grønne el- eller hybridbiler. Det er over dobbelt så stor en andel som i samme kvartal af 2020. 
I de første tre måneder af 2021 var næsten hver fjerde af de solgte biler i Danmark grønne el- eller hybridbiler. Det er over dobbelt så stor en andel som i samme kvartal af 2020. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Selvom en hastigt stigende andel af danskerne over de seneste år har købt en ny el- eller hybridbil, er der stadig lange udsigter til, at de mere klimavenlige køretøjer får overtaget på bilmarkedet.

Sådan lyder i hvert fald buddet fra Energistyrelsen, der i en ny fremskrivning af transportsektorens klimapåvirkning skriver, at antallet af nyregistreringer af el- og hybridbiler først overhaler antallet af nye benzin- og dieselbiler efter 2030.

Her vil der ifølge styrelsen blive solgt 144.000 grønne køretøjer, hvilket betyder, at der vil være i alt cirka 730.000 el- og hybridbiler ud af en samlet bilpark på over 3,2 millioner biler.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00