Ny paneldebat: Skal vi spare på anlægsprojekter?

DEBAT: Et nyt hold af debattører vil i den kommende tid sætte fokus på, om regeringens kommende besparelser på anlægs- og byggeprojekter er en god idé. Mød panelet her. 

Niveauet for de offentlige investeringer skal over de kommende år ned, lyder det fra regeringen, som har lagt op til at spare på bygge- og anlægsprojekter.

Transportdebatten benytter anledningen, og har spurgt et nyt hold af debattører: Er besparelser på de offentlige investeringer en god idé? På hvilke områder kan der i så fald spares? Hvilke igangværende og planlagte projekter kan skrottes? Og modsat; hvor bør eller kan man ikke spare?

Mød panelet her.

Andreas Steenberg (R)
Transportordfører. Andreas Steenberg har siddet i Folketinget siden 2011. Han har tidligere siddet i Regionsrådet i Region Midtjylland og har fra 2006-2010 været landsformand for Radikal Ungdom. Andreas Steenberg er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet og har arbejdet som gymnasielærer.

Rasmus Prehn (S)
Transportordfører. Rasmus Prehn har siddet i Folketinget siden 2005. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet og har arbejdet som højskolelærer.

Kristian Pihl Lorentzen (V)
Transportordfører. Kristian Pihl Lorentzen har siddet i Folketinget siden 2005. Han har skrevet "Hvor der er vilje, er der vej – transportpolitiske visioner for Danmark" i 2010 og "På sporet af Danmark – Jernbanen før, nu og i fremtiden" i 2013. Han har en videregående officersuddannelse ved Forsvaret, hvor han har været ansat fra 1981 til 2005.

Jesper Højte Stenbæk
Fagchef for transport og infrastruktur i Dansk Erhverv. Jesper Højte Stenbæk er tidligere chefkonsulent i HTS og specialkonsulent i Dansk Transport og Logistik. Han er uddannet cand.merc.jur ved Aalborg Universitet.

Michael Svane
Branchedirektør i DI Transport. Michael Svane har siden slutningen af 80’erne arbejdet med lobbyisme inden for den danske organisationsverden. Omdrejningspunkterne har været EU, handelspolitik, arbejdsmarkedet, transport og infrastruktur. Han sidder i en lang række udvalg og er senest valgt til formand for Business Europe's udvalg for transport og infrastruktur. Han er uddannet cand.jur.

Thomas B. Olsen
Formand for Dansk Vejforening. Thomas B. Olsen er bestyrelsesmedlem i Sammenslutningen TAXA 4x35 og har lang erfaring fra forskellige direktørstillinger i fødevare/agroindustrien. Han er uddannet civilingeniør, HD og E-MBA.

Christian Ege 
Christian Ege er sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. Han har tidligere arbejdet i Miljøstyrelsen og Casa. Christian Ege er medlem af Det Miljøøkonomiske Råd og Det Nationale Bioøkonomi-panel. Han er uddannet cand.tech.soc.

Mikael Hansen
Redaktør og sekretær for Kollektiv Trafik Forum. Mikael Hansen er journalist, konferencearrangør og konsulent med speciale i kollektiv trafik, persontransport og mobilitet.

Forrige artikel DE: Anlægsbesparelser giver større regning i fremtiden DE: Anlægsbesparelser giver større regning i fremtiden Næste artikel S: Regeringen ignorerer sit togfonds-ansvar S: Regeringen ignorerer sit togfonds-ansvar