Om  
Ole Birk Olesen

Ole Birk Olesen (LA) spidskandidat i København

Den markante liberale stemme, Liberal Alliances Ole Birk Olesen, bliver sit partis spidskandidat ved næste års kommunalvalg. Samtidig skifter han folketingskreds til København.

Redaktionen

Den tidligere minister meddeler, at han stiller op som spidskandidat til kommunalvalget 16. november næste år, skriver Berlingske.

Samtidig flytter Ole Birk Olesen valgkreds til Folketinget, så han ved næste valg ligeledes er opstillet i København. Han anfører overfor avisen flere årsager.

For det første, at han – som siden 1997 har boet i København – "emotionelt" føler sig "mere og mere som københavner".

For det andet vil han bidrage til stærkere borgerlig repræsentation i den røde hovedstad for i endnu højere grad at gøre den til "en stor by, hvor dygtige mennesker og ambitiøse virksomheder har lyst til at være".

For det tredje er beslutningen også led i en storbyoprustning for Liberal Alliance, som ved valget sidste år fik en stor lussing, men som tidligere har haft relativt flere vælgere i og omkring byerne.

Ole Birk Olesen har med "forundring" og "skuffelse" set, hvor lavt bl.a. de blå partier efter hans mening prioriterer at opstille deres mest kendte kandidater i København.

"Jeg synes ikke, man gør nok for at bryde den røde dominans i København. Vi borgerlige står ikke særlig godt i hovedstaden, og derfor har vi en ekstra interesse i at stille med nogle kandidater, som almindelige mennesker faktisk kender," siger altså Ole Birk Olesen.

Om sit kommunale program siger den tidligere minister:

"Det program, jeg vil rulle ud, bliver liberalt. Men i en kommunal kontekst, som handler om praktiske løsninger. Jeg vil gerne være med til at finde penge til at sænke grundskylden. Men jeg siger ikke, vi skal have den laveste i landet. Man kommer heller ikke til at høre mig sige, vi skal skære en tredjedel af indkomstskatten – for jeg tror simpelthen ikke, jeg kan finde penge nok på budgettet til det."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00