Partier bag togfond inviterer borgerlige med ombord

SMALT: Efter DF's exit fra Togfonden bakkes forliget nu kun op af et smalt, rødt flertal. R og SF er klar til at åbne døren for partier fra blå blok, mens EL mener, at de røde bare skal se at komme i gang selv.

En bredere politisk opbakning til Togfonden vil kunne sikre den mod et eventuelt regeringsskifte, mener Radikale.
En bredere politisk opbakning til Togfonden vil kunne sikre den mod et eventuelt regeringsskifte, mener Radikale.Foto: /ritzau/Janus Engel
Kim Rosenkilde

Det strider mod min vildeste fantasi at forestille mig, at vi skulle komme til at støtte et projekt som en ny jernbane ned gennem Østjylland.

Kristian Pihl Lorentzen (V)
Fungerende transportordfører

Skal der investeres milliarder af kroner i at realisere Togfondens timemodel, så vil det være en gevinst, hvis det kan ske med opbakning fra den borgerlige side af Folketinget.

Det er i hvert fald holdningen hos Radikale, hvor transportordfører Andreas Steenberg gerne ser, at et parti som Venstre kommer ind i forliget, der efter DF's exit tidligere på året aktuelt kun hviler på et smalt, rødt flertal.

"Det vil være fornuftigt at give det et forsøg at få Venstre med, så man kan få skabt en bredde i transportpolitikken, og at en eventuel fremtidig borgerlig regering ikke igen kan sætte tingene i stå," siger Andreas Steenberg.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00