Politisk uenighed om biobrændstof

TRANSPORT: Energiordførerne er helt uenige om, hvorvidt biobrændstof i benzinen er en god klima-ide. Grøn tænketank opfordrer til at satse på el-biler.
Foto: colourbox
Anders Jerking

Vi har sagt til Connie Hedegaard, at hun skal drosle ned på de 5,25 procent, men vi taler for døve øren.

Anne Grete Holmsgaard
Energiordfører (SF)
Regeringen forbereder et lovforslag om, at der fra næste år skal blandes 5,75 procent biobrændstof i den benzin og diesel, der sælges i Danmark. Men nu opfordrer den grønne tænketank Concito til at hugge biobremserne i.

Forslaget risikerer at skade klimaet mere, end det gavner, konkluderer Concito, der opfordrer til at bruge biomassen på kraftværkerne og i stedet satse på elbiler (se link).

Conitos forslag får en blandet modtagelse på Christiansborg, hvor energiordførerne fra Venstre og Konservative pure afviser det, mens SF's ordfører er enig. Socialdemokraterne tøver.

Et dumt forslag 
"Vi har sagt til Connie Hedegaard, at hun skal drosle ned på de 5,25 procent, men vi taler for døve øren. Det er dumt at forcere det her, for anden generations biobrændstoffer har ladet vente længere på sig, end vi troede for et par år siden. Det er dumt at forcere noget, der er komplekst og problematisk," mener SF's Anne Grete Holmsgaard, der blandt andet er bekymret for, om der kan produceres biomasse nok i verden.

0:000:00