R & K til EL i København: El-løbehjulsforbud er selvmål for innovationen

DEBAT: Enhedslistens forslag om at forbyde el-løbehjul i København er som at skyde sig i begge fødder, hvis man ønsker en grøn og innovativ hovedstad, skriver Mette Annelie Rasmussen (R) og Jacob Næsager (K).

Af Mette Annelie Rasmussen (R) og Jacob Næsager (K)
Hhv. Gruppeformand for Radikale og Borgmesterkandidat for Konservative i København

Når Enhedslistens-borgmester, Ninna Hedeager (EL) i København vil forbyde udlejning af el-løbehjul i København, så er det til skade for fremtidens København og alle os københavnerne.

For selvom det er afgørende at vi løser de udfordringer der unægtelig er forbundet med de mange el-løbehjul, som vi alle møder til hverdag i de københavnske gader, så er det så godt som at skyde sig selv i begge fødder, hvis der med Enhedslisten i front, gennemtrumfes et forbud mod udlejnings el-løbehjul i København. 

Et forbud mod udlejning af el-løbehjul vil nemlig have konsekvenser for fremtidens grønne omstilling og for Københavns mulighed for at tiltrække nye grønne og innovative opfindelser hertil.

Også for de mange tusinder københavnere som hver dag tager el-løbehjulet til uddannelse eller på job. Vi skal fremfor forbud stille krav. Krav til bæredygtighed, krav til sikkerhed og parkering. I København skal der plads til både cykler og el løbehjul, det handler om viljen til løsninger. 

Klimakrav for el-løbehjul
Vi vil sikre en grønnere by for fremtiden. For skal København vise verden vejen på den grønne omstilling og deleøkonomi, så skal vi sikre til at erhvervslivet og grønne iværksættere har plads til at udfolde deres grønne opfindelser, forretningskoncepter og produkter.

Her må målet for os som politikere altid være, at sørge for at el-løbehjulsvirksomhederne bliver grønnere. Det gøres ikke med et forbud. Det gør vi derimod bedst med grønne klimakrav til de virksomheder, der vil have el-løbehjul i København.

Grøn innovationsby
Mange tusinder af københavnere bruger hver dag el-løbehjulene til og fra uddannelse eller job. Netop derfor skal vi sikre bedre forhold om el-løbehjulene, så de ikke er til gene og flyder overalt i byen, og derfor skal der styr på parkeringen. Her er oprettelsen af parkeringshubs rundt omkring i byen en absolut nødvendig. 

For os står det klart: vi vil samarbejde med københavnerne og byens erhvervsliv om, hvordan vi skaber de bedst tænkelige rammer for fremtidens by med plads til innovation som el-løbehjul.

Vi vil ikke sætte innovationen og den grønne omstilling uden for døren, men give den plads, så vi kan skabe et grønt og innovativt København, hvor der er plads til flere forskellige slags grønne transportmidler. Til gavn for københavnerne, vores gæster og den grønne omstilling.

Forrige artikel Dansk Jernbaneforbund: Vi skal have den grønne omstilling på skinner Dansk Jernbaneforbund: Vi skal have den grønne omstilling på skinner Næste artikel Danske Delebiler: Vi skal også begrænse det samlede antal biler Danske Delebiler: Vi skal også begrænse det samlede antal biler