Radikale: Vi har aldrig sagt, at biobrændsler i sig selv var dårligt 

FORHANDLINGSFNIDDER: De Radikales Ruben Kidde (R) har skabt stor frustration hos rød blok ved at insistere på at forhandle forlængelse af iblandingskrav, selvom samme parti tidligere har talt dårligt om løsningen. Han afviser, at der er gået politisk drilleri det.

Ruben Kidde (R) afviser, at næsen til Dan Jørgensen (S) var udtryk for drilleri: "Jeg synes egentlig ikke, det var særlig sjovt. Vi havde jo kort tid forinden indgået en klimaaftale," siger han.
Ruben Kidde (R) afviser, at næsen til Dan Jørgensen (S) var udtryk for drilleri: "Jeg synes egentlig ikke, det var særlig sjovt. Vi havde jo kort tid forinden indgået en klimaaftale," siger han.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Der er gået politisk fnidder i det. Nu er det åbenbart blevet vigtigt for De Radikale og drille regeringen

Søren Egge Rasmussen
Energiordfører, Enhedslisten

I næste uge danner Klimaministeriet ramme om nogle forhandlinger, som regeringen allerhelst havde været foruden.

Her ventes der at blive indgået en aftale om at forlænge det såkaldte iblandingskrav, der kræver, at benzin og diesel indeholder en vis procentdel biobrændsel.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) så helst, at forhandlingerne indgik som en del af de øvrige forhandlinger på transportområdet, men det har et flertal med Det Radikale Venstres afgørende mandater forpurret.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00