Regeringen fjerner "afgiftsfinte" for registreringsafgift på leasingbiler

AFGIFTSFINTE: Regeringen har fjernet muligheden for, at ejere af nye leasingbiler kan få en billigere registreringsafgift, hvis bilen er i særlig slidt stand. V er positiv, men bilbranchen ærgrer sig over regelændringen, som de mener er "urimelig".

Ifølge skatteminister Morten Bødskov (S) giver det ikke mening, at leasingbiler, der er under seks måneder gamle, kan give afdrag på grund af slid. 
Ifølge skatteminister Morten Bødskov (S) giver det ikke mening, at leasingbiler, der er under seks måneder gamle, kan give afdrag på grund af slid. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Efter vores opfattelse er der nogen, der har udnyttet en afgiftsfinte, hvor man utilsigtet har kunnet benytte sig af det her fradrag. Derfor er jeg glad for, at vi nu lukker det.

Morten Bødskov (S)
Skatteminister

Indtil for nylig har man som bilforhandler kunnet få rabat på registreringsafgiften på særligt slidte leasingbiler, selvom bilerne havde under seks måneder på bagen.

Men det er "lige smart nok", at nye leasingbiler skal kunne give en billigere afgift efter blot få måneders anvendelse. Det mener skatteminister Morten Bødskov (S), som derfor har valgt at ændre bekendtgørelsen og sætte en stopper for muligheden.

"For at sige det, som det er, så er det helt uholdbart, at biler, der de facto kun er fire måneder gamle, har haft adgang til at få et fradrag, som er lavet til biler, som skal være særligt slidte. Det er sjældent, at en fire måneder gammel bil falder ind under den kategori," siger Morten Bødskov til Altinget.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00