Regeringen giver regionale busselskaber 125 millioner kroner i coronakompensation

De regionale busselskaber er blevet tildelt 125 millioner kroner efter et møde med regeringen i går morges. Men det er ikke nok, lyder det fra regionsrådsmedlem Anders G. Christensen, der fortæller, at det kan koste busruter i hele landet.

"Beløbet rækker jo slet ikke til at opretholde den busdrift,
vi har. Så det betyder enten reduktioner i afgange, eller ruter der helt må
lukke for at få økonomien til at hænge sammen,” lyder det fra regionsmedlem Anders G. Christensen som reaktion på regeringens tilskud på 125 millioner til at fortsætte busdriften. 
"Beløbet rækker jo slet ikke til at opretholde den busdrift, vi har. Så det betyder enten reduktioner i afgange, eller ruter der helt må lukke for at få økonomien til at hænge sammen,” lyder det fra regionsmedlem Anders G. Christensen som reaktion på regeringens tilskud på 125 millioner til at fortsætte busdriften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Regeringen har valgt at tildele de regionale busselskaber 125 millioner kroner for at hjælpe med den økonomiske udfordring, trafikselskaberne står i som følge af færre buspassagerer ovenpå coronanedlukningerne.

Det står klart efter et møde mellem parterne og transportminister Trine Bramsen (S) tirsdag. 

"Trafikselskaberne har ligesom alle andre været udfordret under corona. Derfor giver regeringen nu et ekstraordinært tilskud, for vi er enige om, at der skal være kollektiv transport i alle dele af landet," siger hun i en pressemeddelelse.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00