Støttepartier ser med skepsis på nye tilskud til grønne lastbiler

Radikale og Enhedslisten forholder sig i lighed med transportminister Benny Engelbrecht kritisk overfor en række aktører i transport- og energibranchens forslag om, at staten skal yde millionstøtte til vognmænds indkøb af grønne køretøjer. Det kan ellers være fornuftigt i en begrænset periode, vurderer økonomer.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

De store dele af den danske transportbranche, der drømmer om milliontilskud til indkøb af grønne el- og brintlastbiler, skal ikke regne med, at politikerne i den venstre side af Folketinget står klar med checkhæftet.

Selvom Dansk Energi i en ny rapport anbefaler politikerne at afsætte et trecifret millionbeløb til støtte til vognmænd, der vil skifte dieselvognene ud med bæredygtige alternativer, preller ønskerne af på både regeringen og støttepartierne Enhedslisten og Radikale Venstre. 

“Jeg synes ikke, at der er det store behov, må jeg indrømme. Jeg tror, at udviklingen også her vil gå meget hurtigere, end vi forventer, ligesom vi har set det med elbilerne,” siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00