Ugens embedsmand: Randi Skogstad skal skabe fremtidens grønne jernbane

Banedanmarks direktør for infrastruktur bruger selv den kollektive transport som pendler fra Odense til København hver dag. I løbet af hendes ni år hos Banedanmark er der kommet større fokus på, hvordan jernbanen er en del af løsningen på klima- og biodiversitetskrisen.

Jeg har en hundehvalp på ni måneder derhjemme, og hende træner jeg rigtig meget med. Det er en god måde at koble af på, lyder det fra Randi Skogstad.
Jeg har en hundehvalp på ni måneder derhjemme, og hende træner jeg rigtig meget med. Det er en god måde at koble af på, lyder det fra Randi Skogstad.Foto: Bane Danmark
Simon Engell Kjøller

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Én af mine vigtigste opgaver er at understøtte en velfungerende jernbaneinfrastruktur, så danskerne kan have glæde af at tage toget. I min division har vi desuden en unik rolle på grund af Banedanmarks mere end 4.000 hektar natur langs banen. Derfor fylder den grønne omstilling meget i vores arbejde. Generelt har vi i hele Banedanmark hver dag et enormt fokus på at skabe en attraktiv, grøn jernbane, som både bidrager til et bedre klima og værner om biodiversiteten.

Hvordan har corona påvirket dit arbejde det seneste halvandet år?

0:000:00