Wammen vil genoverveje vejprojekter: Nu er uafhængighed af russisk gas "den absolut vigtigste anlægsopgave"

Ruslands invasion af Ukraine gør det nødvendigt at omprioritere anlægsprojekter, lyder det tirsdag fra finansminister Nicolai Wammen, der både vil have kommuner, regioner og staten til at lægge deres planer om for at frigøre penge og hænder til udrulning af fjernvarme. 

Op imod 200.000 husstande skal kobles til fjernvarmen frem imod 2028, mener regeringen. Det kræver svære prioriteringer af anlægsprojekter, lyder det. 
<br>
Op imod 200.000 husstande skal kobles til fjernvarmen frem imod 2028, mener regeringen. Det kræver svære prioriteringer af anlægsprojekter, lyder det. 
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue LauritzenKim Rosenkilde

Regeringens planer om massive investeringer i fjernvarme og vedvarende energiproduktion gør det nødvendigt at skrue ned for andre anlægsopgaver.

Det sagde finansminister Nicolai Wammen tirsdag formiddag under præsentationen af regeringens nye energiudspil “Danmark kan mere II”.

“Vi vil gå igennem med en tættekam, hvad der er af projekter og ting, hvor vi må sige, at det er vigtigt, men set i lyset af det, der er sket med Ruslands invasion af Ukraine, så er der altså noget andet, der er endnu vigtigere,” sagde Nicolai Wammen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024