DF: Folkeskoleudspil bygger på ren voodoo-økonomi

ØKONOMI: De økonomiske rammer for folkeskolereformen, som regeringen torsdag fremlagde for forligskredsen, er usikre fugle på taget, mener Dansk Folkeparti. Også V og K er kritiske.
Foto: ft.dk
Lasse LangePer Bang Thomsen

Økonomien er afhængig af nogle fugle på taget, og det udstiller regeringen som svag.

Alex Ahrendtsen
Børne- og undervisningsordfører, Dansk Folkeparti
De økonomiske forudsætninger, regeringen lægger til grund for den kommende reform af folkeskolen, er "voodoo-økonomi" og "fugle på taget". Det mener i hvert fald Dansk Folkepartis børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen, der sammen med de øvrige ordførere i forligskredsen torsdag blev orienteret om regeringens regnestykker vedrørende forårets folkeskolereform.

"Det hele er hængt op på, at der bliver opnået et bestemt resultat ved lærernes overenskomstforhandlinger. Gør man ikke det, kan hele regeringens plan om en heldagsskole blive skudt i stykker. Så det er noget voodoo-økonomi," siger Alex Ahrendtsen til Altinget.dk.

"Økonomien er afhængig af nogle fugle på taget, og det udstiller regeringen som svag," mener Alex Ahrendtsen.

V: Risky business
Torsdagens møde, der blev holdt i de mørke morgentimer, var det andet formelle møde i forligskredsen, og ifølge Venstre var der tale om endnu et indledende sættemøde, hvor forligsparterne blev præsenteret for det, de vidste i forvejen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00