SU-opbakning skræmmer ikke regeringspartier

SU: Danskerne bakker op om både SU til hjemmeboende og et ekstra års SU på de videregående uddannelser. Regeringspartierne holder muligheden for SU-ændringer åben.
Mads BangLasse Lange

Der er ikke noget, der er afklaret endnu.

Sofie Carsten Nielsen
Finansordfører, Radikale

Ifølge en ny meningsmåling foretaget af A&B analyse for Altinget.dk bakker et flertal af danskerne op om, at der fortsat skal gives SU til studerende, som bor hjemme under deres ungdomsuddannelse. Samtidig vil et flertal af danskerne bevare de studerendes mulighed for at få SU i et ekstra år, hvis de bliver forsinkede. 

Regeringen vil ifølge Altinget.dks oplysninger fremlægge et udspil i løbet af de næste uger, og regeringspartierne har indtil videre ikke løftet sløret for, præcis hvordan de studerende skal komme hurtigere igennem uddannelserne.

I den nye meningsmåling giver et repræsentativt udsnit af befolkningen opbakning til at beholde to af de dele af SU'en, som blandt andet Venstre og De Konservative har peget på som mulige besparelsesområder: SU'en til hjemmeboende på ungdomsuddannelserne og det ekstra års SU på de videregående uddannelser.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt 

Mener du, at regeringen skal afskaffe SU'en til unge, der bor hjemme, mens de tager en ungdomsuddannelse?


 Svar i procent
 Ja 33.1 
 Nej  60.4
 Ved ikke 6,5
 I alt  100

 

I dag er det muligt at få SU i et år ekstra, hvis man bliver forsinket på sin videregående uddannelse. Hvilket udsagn er du mest enig i?

 Svar i procent 
 Det skal fortsat være muligt at få SU, hvis man bliver forsinket i op til et år  55,2
 Det skal være muligt at få SU, hvis man bliver forsinket op til et halvt år 13,1
 Det skal kun være muligt at få SU i den periode, som studiet normalt tager 28,1
 Ved ikke 3,6
 I alt 100

  

Meningsmålingen er udført af A&B Analyse for Altinget.dk i perioden 17/1 - 22/1 2013. Målingen er foretaget på nettet blandt henholdsvis 1019 og 1025 politisk repræsentativt udvalgte svarpersoner. 


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00