Debat

Forældrene vælger det bedste til deres børn

DEBAT: Cevea tager fejl, når tænketanken foreslår at sløjfe milliardstøtten til fri- og privatskoler, mener formanden for Dansk Friskoleforening.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Ebbe Lilliendal
Landsformand for Dansk Friskoleforening

Det er for letkøbt at tro, at alle folkeskolens pinsler var ovre, hvis man blot ikke havde fri- og privatskoler i Danmark. Der er ingen tvivl om, at mange familier - især i de store byer - har fundet vej til friskolerne og privatskolerne efter et kuldsejlet forsøg på at benytte folkeskolen. Men logikken må være, at denne udvikling ikke placerer fri- og privatskolerne i skurkerollen.

Når Cevea foreslår at give folkeskolen friheden tilbage (se link til debatindlæg til højre) fordi det vil medføre bedre betingelser for undervisningen, er det da meget paradoksalt, at man samtidigt vil fjerne friheden for de skoler, som netop har denne frihed, stille krav til undervisningsindholdet og dermed risikere at nedbryde den succes mange frie grundskoler oplever.

Det forekommer i øvrigt som om, Cevea ikke har tilstrækkeligt indblik i de eksisterende krav til de frie grundskoler - herunder til undervisningen. Friskoleloven er de senere år skåret mere og mere til efter folkeskoleloven, og hvis den udvikling fortsætter, vil det svække den samlede grundskolesektor.

Det forekommer i øvrigt som om, Cevea ikke har tilstrækkeligt indblik i de eksisterende krav til de frie grundskoler - herunder til undervisningen.

Ebbe Lilliendal
Landsformand for Dansk Friskoleforening

Ambitionen må være at skabe folkeskoler, der bygningsmæssigt og indholdsmæssigt tiltrækker forældre og lærere. Man kan ikke forvente, at forældre vil vælge mindre end det bedste for deres børn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ebbe Lilliendal Jørgensen

Fhv. landsformand, Dansk Friskoleforening
ba i biologi, lærer

0:000:00