VUC beskyldes for imperialisme

FOLKEOPLYSNING: Folkeoplysningsforbundene beskylder VUC for at sørge for sig selv i kampen om voksenundervisningen. Det får undervisningsminister Bertel Haarder (V) til at gå ind i sagen.
Foto: colourbox.com
Anders Heissel

VUC er imperialister på den måde, at de tilgodeser sig selv i stedet for at se på voksenundervisningen i det helhedssyn, der sikrer de studerende det bedste produkt.

Per Paludan Hansen
Formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd

I kampen om voksenundervisningen spiller VUC en dobbeltrolle, når de både udbyder undervisning og samtidig selv er afhængig af udbuddet.

Det mener Per Paludan Hansen, der er formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd - en paraplyorganisation for 33 folkeoplysende organisationer.

Ræven vogter gæs
"VUC har via loven fået retten til at udbyde forberedende voksenundervisning, og det er et problem, fordi VUC derfor skal stå for udbuddet, som de selv er en del af. Man kan sige, at ræven er sat til at vogte gæs. Og VUC er imperialister på den måde, at de tilgodeser sig selv i stedet for at se på voksenundervisningen i det helhedssyn, der sikrer de studerende det bedste produkt," siger Per Paludan Hansen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00