Haarder: Der spares ikke på specialundervisning

SPECIALUNDERVISNING: Der bliver bestemt ikke sparet på specialundervisningen, fastslog undervisningsministeren på et samråd.
Der bliver ikke sparet på specialundervisningen, tværtimod, fastslog Bertel Haarder på tirsdagens samråd.
Der bliver ikke sparet på specialundervisningen, tværtimod, fastslog Bertel Haarder på tirsdagens samråd.Foto: Altinget.dk/Flindt
Anders Agner Pedersen

Jeg har sagt det igen og igen og igen. Men jeg skal med glæde gentage, hvad jeg tidligere har sagt. For det er ikke mig, der bidrager til forvirringen på dette område. Det er journalisterne. For kommunerne sparer ikke på specialundervisningen. Tværtimod.

Bertel Haarder
Undervisningsminister, Venstre
Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, havde tirsdag kaldt undervisningsminister Bertel Haarder (V) i samråd. Hvordan vil ministeren sikre, at elever i folkeskolen får den specialundervisning, der har behov for, hvordan vil ministeren undgå, at økonomi er årsag til, at børn ikke modtager specialundervisning, og er der behov for at ændre lovgivningen på området, ville Antorini gerne have at vide.

At specialundervisning ikke er et ukendt emne i samrådssammenhæng er ingen hemmelighed. Hvilket undervisningsministeren da også påpegede, da han fik ordet.

"Jeg har sagt det igen og igen og igen. Men jeg skal med glæde gentage, hvad jeg tidligere har sagt. For det er ikke mig, der bidrager til forvirringen på dette område. Det er journalisterne. For kommunerne sparer ikke på specialundervisningen. Tværtimod," indledte undervisningsministeren, som henviste til et brev, som han havde skrevet til Uddannelsesudvalget den 1. december i år.

Haarder: Der er tale om en stigning på 500 mio. kroner
"Det fremgår af brevet, at det foreløbige budgettal for 2009 for folkeskolens specialundervisning udgør 4,6 mia. kroner. I 2007 og 2008 var budgettallene henholdsvis 4,1 mia. kroner og 4,3 mia. kroner i prisniveau 2009. Der er således tale om en stigning på 500 mio. kroner fra 2007 til 2009," forklarede Haarder, inden Christine Antorini fik ordet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00