S: Iværksætterforslag ikke godt nok

NYHED: Socialdemokraterne trækker et forslag om iværksættersemestre på universiteterne. "Vi laver et nyt og bedre forslag til efteråret," siger Rasmus Prehn (S).
Rasmus Prehn, Socialdemokraterne, har trukket sit forslag om iværksættersemestre på universiteterne.
Rasmus Prehn, Socialdemokraterne, har trukket sit forslag om iværksættersemestre på universiteterne.
Uffe Laursen

I stedet for at gennemføre afstemningen og få det skudt ned, så vil vi hellere trække det, arbejde konstruktivt og komme med et endnu bedre og mere gennemarbejdet forslag til efteråret.

Rasmus Prehn
Socialdemokraterne
Et socialdemokratisk beslutningsforslag, der skulle tilføre danske universitetsstuderende mulighed for at tage et 11. og 12. iværksættersemester, er foreløbigt røget i vasken.

Ifølge forslagsstilleren, socialdemokraten Rasmus Prehn, var forslaget, der ville give iværksætterstuderende stipendier svarende til et ekstra års SU og forpligte universiteterne til at give faglig sparring omkring kommercialisering og udvikling af en studerendes idé, ikke forberedt godt nok til at få de andre oppositionspartier med på ideen. 

"Selve ideen om et iværksættersemester var der stor opbakning til - i hvert fald hos oppositionen. Men vi blev også samtidig klar over, at der var nogle ting i forslaget, som skulle præciseres, hvis vi skulle have de andre partier til at stemme for det," siger Rasmus Prehn, der ikke ønsker at komme nærmere ind på, hvilke elementer i forslaget der var utilstrækkelige.

Han vil i løbet af efteråret sætte sig sammen med SF og måske De Radikale og Enhedslisten for at se, om de kan strikke et fælles udspil sammen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00