Kort arbejdsuge for studerende

KORT NYT: I gennemsnit arbejder de studerende på Aarhus Universitet 29 timer om ugen. Selvom et studie officielt er fuldtid, og opgøres til 37 timer om ugen.
Lars Beck
Resultatet kommer fra undersøgelsen "Studiemiljø 2007", som offentliggøres i dag på Aarhus Universitets hjemmeside. Undersøgelsen baseres på svar fra 8.500 studerende ud af de ca. 30.000 der er tilknyttet universitetet. Undersøgelsen viser yderligere, at de studerende bruger 1,5 time og 7 timer om ugen i gennemsnit på hhv. studenterforeningsarbejde og job til at supplere S.U.'en. Sammenlagt giver dette 37,5 timer, hvilket svarer til et normalt fuldtidsjob.

Humaniora har det let
På humanioralinjen er tallet lavere. Studieaktiviteterne opgøres til at tage 23,5 timer fra de studerende i gennemsnit, mens den samlede arbejdsuge er på 33 timer. Ifølge Svend Dyrholm, filosofi- og idehistoriestuderende og studenterrådsmedlem er der en forklaring på dette:

"Rammerne fordrer nærmest aktivt, at man spiller computer i stedet for at lave lektier, fordi man kan klare sig så nemt igennem," siger han.

Men problemet er, at universitetet ikke har de økonomiske muligheder for at tilbyde flere timer:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00