Regioner vil ansætte sygeplejestuderende

NYHED: Regionerne er villige til at ansætte sygeplejersker under uddannelse for at dæmme op for flugten fra faget. God ide, siger både uddannelserne og de studerende, som dog begge har forbehold.
Sygeplejersker under uddannelse kan måske blive ansat på et hospital, siger regionerne.
Sygeplejersker under uddannelse kan måske blive ansat på et hospital, siger regionerne.
Anders Heissel

Det må ikke erstatte vores praktik. For hvis det bliver som lønnet praktik, bliver vi set på som en arbejdskraft, og det vil tage en del af læringselementet væk.

Anja Skov Refsgaard
Formand for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning

Ligesom kommunerne kan de fem regioner nu også skimte skrækscenariet af det markante fald i optaget til velfærdsuddannelserne. Lærer- og pædagoguddannelserne er i frit fald, og med en nedgang i antallet af sygeplejestuderende på 18 procent det seneste år er regionerne villige til næsten hvad som helst, siger Ulla Astman (S), formanden for Danske Regioners Sundhedsudvalg.

"Vi kan bruge alle de studerende, vi kan få, så det skorter ikke med vores vilje med at se på nye modeller. Derfor vil jeg gerne kigge på en model, hvor vi garanterer en praktikplads og en ansættelse efterfølgende. Det vil godt kunne åbne for, og man kunne godt forestille sig modeller som i Jelling," siger Ulla Astman.

Øget samarbejde
Dermed henviser hun til pædagoguddannelsen på Jelling Seminarium, der som den eneste i Danmark har haft en fremgang i ansøgertallet i år. Og det skyldes blandet andet, at skolen har lavet et tæt samarbejde med blandt andet Vejle Kommune og forskellige virksomheder. Som studerende knyttes man allerede fra starten til et bestemt praktiksted og får desuden en individuel uddannelsesplan.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00