S fremlægger krisepakke for uddannelser

FREMTID: Især de trængte ungdomsuddannelser skal have akut hjælp for at vende den dårlige udvikling, mener Socialdemokraterne i sit finanslovsudspil. Også folkeskolen skal have en hånd.
Uddannelsesordfører for Socialdemokraterne Christine Antorini har fremlagt en krisepakke for uddannelsessystemet.
Uddannelsesordfører for Socialdemokraterne Christine Antorini har fremlagt en krisepakke for uddannelsessystemet.Foto: Pressefoto
Anders Heissel

Vi ønsker, at der laves en akut kriseplan nu. Vi kan ikke se på, at vi hvert år spilder 20 procent af en generation af unge i uddannelsessystemet, når målet er det modsatte.

Christine Antorini
Uddannelsesordfører for Socialdemokraterne

Med større frafald, færre, der gennemfører ungdomsuddannelserne, og lavere søgning til videregående uddannelser, står det ifølge Socialdemokraterne skidt til med uddannelsesområdet. Derfor lægger partiet op til i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, at der skal handles nu.

"Vi ønsker, at der laves en akut kriseplan nu. Vi kan ikke se på, at vi hvert år spilder 20 procent af en generation af unge i uddannelsessystemet, når målet er det modsatte," siger Christine Antorini, uddannelsesordfører for Socialdemokraterne.

Langsigtet plan for uddannelse
Finanspolitisk ordfører Morten Bødskov understregede derfor, da partiet mandag fremlagde sit finanslovsudspil, at globaliseringsforhandlingerne fremrykkes, så partierne i efteråret ikke nøjes med at drøfte 2009, men at forligskredsen laver en langsigtet investeringsplan i uddannelse for 2010-12.

0:000:00