Svenskerne vil lære af Skole og Samfund

SAMARBEJDE: Vi kan lære lidt af svenskerne, men de kan lære meget af os, mener formanden for Skole og Samfund, Benedikte Ask Skotte, der netop er vendt hjem fra en tur i Sverige.
Formanden for Skole og Samfund, Benedikte Ask Skotte, er netop vendt hjem fra Sverige, hvor hun har udvekslet erfaringer med sine svenske kolleger.
Formanden for Skole og Samfund, Benedikte Ask Skotte, er netop vendt hjem fra Sverige, hvor hun har udvekslet erfaringer med sine svenske kolleger.Foto: Privatfoto
Anders Agner Pedersen

De (svenskerne, red.) kommer herned og bliver inspireret på et tidspunkt, og det tror jeg bliver rigtig godt.

Benedikte Ask Skotte
Formand, Skole og Samfund

Det er ikke kun på håndboldbanen, at svenskerne kan lære en del af danskerne. Det kan de i den grad også på skoleområdet.

Det mener formanden for Skole og Samfund, Benedikte Ask Skotte, der netop er vendt hjem fra et besøg i den svenske hovedstad Stockholm, hvor hun mødtes med svenske kolleger. Og det var en tur, som gav anledning til en række tanker hos Benedikte Ask Skotte.

"Jeg var oppe og høre om deres organisation. De er jo desværre ikke organiseret som skolebestyrelser, så der kan man sige, at vi er i spidsen. Til gengæld er der nogle ting, hvor jeg tror, at vi kan bruge hinanden til at styrke hinandens arbejde. Noget af det, de gør, er, at de kører nogle landsdækkende kampagner, som de er i spidsen for. Så det er sådan noget, som vi skal tænke over, hvordan vi kan bruge i vores organisation, synes jeg," forklarer Benedikte Ask Skotte.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00