Uddannelsesniveau slår igennem i ledigheden

KRISEN: De kommuner, der har den største ledighedsstigning, har også flere borgere med korte uddannelser, viser nye tal fra statistikservice.dk.
Anne Bjerregaard

De områder i landet, som har den største stigning i ledigheden, har en overvægt af indbyggere med korte uddannelser og er alle specialiseret inden for fremstilling. Det viser seneste data bearbejdet af statistikservice.dk.

De ti kommuner, der har haft den største ledighedsstigning er alle på nær en lokaliseret i Jylland. Hedensted, Vejen og Ringkøbing-Skjern topper listen over kommuner, der har oplevet den største stigning i ledigheden fra juli 2008 til august 2009. Der er en klar tendens til, at de kommuner, der i opgangsperioden oplevede det største fald i ledigheden, nu er dem, der oplever stigninger i selvsamme kategori.

Udover at have erhvervsstrukturen inden for fremstillingsvirksomheder til fælles, har de ti kommuner fællestræk på uddannelsesområdet. Således ligger eksempelvis Hedensted 23 procent under landsgennemsnittet på andelen af indbyggere med en videregående uddannelse og 13 procent højere end landsgennemsnittet på indbyggere, der har grundskolen som højest opnåede uddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00