Støjberg forundret over S-kritik af ungeenhed

JOBCENTER: Inger Støjberg (V) tilbageviser kritik af ungeenheds placering i beskæftigelsessystemet. S svarer igen: Ministeren gør alt for at få de helt unge under jobcentrenes vinger.
Beskæftigelsesministeren er forundret over Socialdemokraternes kritik af ungeenheden, og siger, at den ligger, hvor det blev aftalt af flertallet.
Beskæftigelsesministeren er forundret over Socialdemokraternes kritik af ungeenheden, og siger, at den ligger, hvor det blev aftalt af flertallet.Foto: Les Kaner
Anne Bjerregaard

Hvis det ikke var fordi, jeg regner Christine Antorini for at være en meget seriøs politiker, skulle man næsten tro, hun ikke har læst aftalen.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister

At den nye ungeenhed kommer til at tage udgangspunkt i jobcenter-regi fik Socialdemokraternes uddannelsesordfører til at reagere i sidste uge. Men Christine Antorinis kritik af den nye ungeenheds placering kommer helt bag på beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

"Jeg er noget forundret over kritikken fra Christine Antorini. Det fremgår meget klart af den aftale, vi indgik med et bredt flertal i Folketinget, herunder Socialdemokraterne, at ungeenheden skal placeres i beskæftigelsessystemet. Derfor forstår jeg slet ikke, at Christine Antorini nu begynder at sætte spørgsmålstegn ved det, som alle rundt om forhandlingsbordet var enige om. Hvis det ikke var fordi, jeg regner Christine Antorini for at være en meget seriøs politiker, skulle man næsten tro, hun ikke har læst aftalen," siger Inger Støjberg til Altinget | Arbejdsmarked gennem sin særlige rådgiver.

Forvirrende udmeldinger fra Støjberg
Men den udlægning er Antorini langtfra tilfreds med. I meddelelsen fra Beskæftigelsesministeriet om den nye ungeenhed står nemlig ikke præcist formuleret, at indsatsen er rettet til de 18-30-årige.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00