Busser til gymnasier er kommunernes ansvar

GYMNASIER: Kommunerne og regionerne har ansvaret for bustrafikken til gymnasier, sagde transportminister Lars Barfoed (K) ved et åbent samråd. Vi taber de unge, siger lokale rektorer.
Foto: Colourbox
Anne Bjerregaard

Der skal være en fornuftig kollektiv transport til uddannelsesinstitutionerne. Ellers når man slet ikke målsætningen om de 95 procent unge, der skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Det er et helt forkert sted at spare.

Anders Østergaard
Rektor, Langkær Gymnasium
Det er kommunernes og regionernes ansvar at sørge for bustransport til gymnasierne, slog Lars Barfoed fast tirsdag på et åbent samråd. Transportministeren var indkaldt af Trafikudvalget til at svare på problematikken omkring fremtidens busbetjening af gymnasierne.

Samrådet var indkaldt, fordi Danske Gymnasieelevers Sammenslutning vurderer, at omkring 1850 gymnasieelever bliver ramt af nedskæringer og omlægninger i den kollektive trafik.

"Regioner og kommuner har ikke de midler, de har brug for for at at opretholde den nuværende situation," lød advarslen fra trafikordfører Pia Olsen Dyhr (SF).

Hun havde stillet adskillige spørgsmål til ministeren med udgangspunkt i konkrete eksempler fra gymnasier rundt i landet, hvor elever frygter, at den lokale busrute bliver nedlagt på grund af besparelser fra 2010.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00