Internationale skoler skal fastholde kloge udlændinge

UDLÆNDINGE: Danmark har svært ved at fastholde højtuddannede udlændinge, viser ny undersøgelse. Socialdemokraterne vil have flere internationale skoler i Danmark, og Venstre er ikke afvisende.
Danske hospitaler har i høj grad importeret udenlandsk arbejdskraft for at besætte ledige stillinger i det danske sundhedsvæsen.
Danske hospitaler har i høj grad importeret udenlandsk arbejdskraft for at besætte ledige stillinger i det danske sundhedsvæsen.Foto: colourbox
Torbjørn Næs Bertelsen

Flere internationale skoler er derfor et must, hvis ikke de højtuddannede indvandrere skal forlade os efter kort tid.

Thomas Adelskov
Arbejdsmarkedsordfører, Socialdemokraterne

Højtuddannede udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, forlader Danmark i stor stil. Vi har nemlig meget svært ved at fastholde de højtuddannede udlændinge, der kommer til Danmark.

Det viser en ny undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed.

Undersøgelsen har taget udgangspunkt i samtlige registeroplysninger om alle indvandrere til Danmark i perioden 1986-2005, der som minimum har opholdt sig i Danmark hen over et årsskifte.

Konklusionen i rapporten er klar: Veluddannede indvandrere forlader oftere Danmark end andre indvandrere, og Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov, peger specifikt på en mangel på internationale skoler i Danmark.

Flere skoler et must 
"For at fastholde højtuddannet arbejdskraft i Danmark, som vi alle er enige om er nødvendigt, må vi kunne tilbyde udlændingene nogle bedre vilkår på de bløde områder. Det er vigtigt, at de har et sted, de kan sende deres børn i skole, som matcher deres behov. Flere internationale skoler er derfor et must, hvis ikke de højtuddannede indvandrere skal forlade os efter kort tid," siger Thomas Adelskov.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00