Fuld tilfredshed med indberetning umulig

INDBERETNING: Flertallet af fagfolk på børneområdet vil aldrig synes, at der indberettes nok, mener Anders Bondo Christensen. Et tættere samarbejde med socialrådgiverne vil dog hjælpe, er både lærere og pædagoger enige om.
For få indberetninger skyldes fagfolkenes oplevelse af, at kommunen ikke reagerer, mener Anders Bondo Christensen.
For få indberetninger skyldes fagfolkenes oplevelse af, at kommunen ikke reagerer, mener Anders Bondo Christensen. Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Undersøgelsen er et meget stærkt signal om, at det ikke er godt nok. Og i stedet for at prøve at placere aben et andet sted, så skal vi arbejde for at få et bedre samarbejde faggrupperne imellem - især med socialrådgiverne.

Anders Bondo Christensen
Formand, Danmarks Lærerforening
Otte ud af ti lærere, pædagoger og sundhedsplejersker mener ikke, der bliver indberettet ofte nok, når der er mistanke om, at et barn eller en ung mistrives. Det viser en undersøgelse fra Ankestyrelsen, der blev offentliggjort sidste uge.

Men ti ud af ti lærere vil ikke komme til at mene, at der indberettes tilstrækkeligt, mener Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

"Vi skal ikke rende fra, at den udvidede indberetningspligt er en del af vores professionelle ansvar, men vi har også et ansvar som lærere for ikke at forværre barnets situation, og lærerens tillidsforhold til barnet kan for eksempel forringes af en indberetning. Så det er et komplekst spørgsmål og et dilemma, lærerne står i, hver gang de skal tage stilling til en eventuel indberetning," siger han.

Socialrådgivere skal tættere på
Men på trods af en generel usikkerhed på feltet mener han, at der skal ske ændringer.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00