Vejlederformand: Politikerne skyder langt over målet

VEJLEDNING: Flere politikere vil have ændret vejledningsreformen efter kritisk rapport. Men kritikken er skudt helt ved siden af, siger formanden for Danmarks Vejlederforening.
Per Rye er formand for Danmarks Vejlederforening.
Per Rye er formand for Danmarks Vejlederforening.Foto: Pressefoto
Anders Heissel
Foto: soefart-frem.dk

Dyremose siger, at vi skal gribe i egen barm. Det vil vi da gerne, men vi ved ikke, hvad vi skal gribe efter.

Per Rye
Formand for Danmarks Vejlederforening

Der bliver arbejdet benhårdt på at fokusere uddannelsesvejledningen på de svage unge. Og derfor kommer kritikken fra en række politikere som noget af en kold klud i ansigtet, siger Per Rye, formand for Danmarks Vejlederforening.

"Politikernes kritik berører os meget, men den er skudt meget over målet. Vi mener, at vi bruger 80 procent af vores tid på de 20 procent af svage unge, som der skal fokuseres på. Og vi kan jo ikke bruge kritikken til noget, når den ikke er underbygget," siger Per Rye.

Ifølge en endnu ikke offentliggjort rapport fra Deloitte lavet for Arbejdsmarkedsstyrelsen fokuserer vejlederne i UU-centrene (Ungdommens Uddannelsesvejledning) på de ressourcestærke unge og ikke de svage unge. Og det fik både Charlotte Dyremose (K) og Carsten Hansen (S) til at kritisere vejlederne og åbne for muligheden for at ændre vejledningsreformen fra 2004.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00