Bondo til politikere: Udvis mere solidaritet

FOLKESKOLEN: Lærerformand Anders Bondo Christensen revser både landspolitikerne og kommunalpolitikere for at mangle solidaritet over for irakiske børnefamilier og svage skoleelever.
Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, gik i kødet på politikernes solidaritet over for de svageste elever - eller mangel på samme, da han åbnede foreningens kongres i Aalborg onsdag.
Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, gik i kødet på politikernes solidaritet over for de svageste elever - eller mangel på samme, da han åbnede foreningens kongres i Aalborg onsdag.
Anders Heissel

Det er en politisk beslutning, at man ikke vil give humanitær opholdstilladelse. Det er en politisk beslutning, der sender et helt forkert signal i forhold til de grundlæggende værdier, vi er forpligtet til at formidle i skolen.

Anders Bondo Christensen
Formand for Danmarks Lærerforening

Når irakiske børnefamilier bliver sendt til Irak til en utryg tilværelse, og når kommunerne vil skære hårdt i specialundervisningen, så er der hårdt brug for mere respekt og tolerance.

Det sagde Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, ved foreningens kongres onsdag i Aalborg Kongres & Kultur Center.

"For 8 år siden hørte vi de ledende politikere fortælle, at nu skulle mennesket komme før systemerne. I dag fortæller de samme politikere os, at loven frem for alt bare skal overholdes, og derfor skal børn, der i forvejen har haft en utryg og usikker barndom, mod deres vilje sendes til en endnu mere usikker og utryg fremtid. Det er ikke blot i modstrid med de grundlæggende danske værdier, som vi forsøger at formidle i skolens dagligdag - det er ydermere et helt umenneskeligt overgreb mod nogle børn, der i dag er en del af det danske samfund. Det er et overgreb, som vi med vores professionelle viden ved med al sandsynlighed vil have katastrofale følger for børnenes fremtid," sagde Anders Bondo Christensen og understregede, at den måde at behandle børn på ikke er i overensstemmelse med lærernes værdier.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00