Folkeskolen som førstevalg er fortid

GRUNDSKOLE: Fire ud af ti foretrækker privatskolen, viser meningsmåling. Danskerne kan lide værdierne i privatskolen, siger V. Nu siger danskerne fra over for den slidte folkeskole, mener S og SF.
Foto: colourbox.com
Oliver de MyliusAnne Bjerregaard

Jeg synes, det er dybt bekymrende, for jeg synes, folkeskolen skal være så god, at det er det naturlige førstevalg for forældrene. For os er privatskolernes rolle at være et alternativ, men ikke på bekostning af en nedslidt folkeskole.

Christine Antorini
Uddannelsesordfører, S

En meningsmåling foretaget af A&B Analyse for Altinget viser, at 42 procent af danskerne ville foretrække at sætte deres børn i privatskole, hvis de havde økonomien til det. Til sammenligning ville 46 procent foretrække folkeskolen. 12 procent ved ikke.

Regeringspartiernes ordførere tager meningsmålingen som et tegn på, at danskerne efterspørger den høje faglighed og store valgfrihed, som privatskolerne tilbyder. Men de kvaliteter kan man altså også få i folkeskolen, lyder det samstemmende fra Venstre og Konservative.

Venstres uddannelsesordfører, Anne-Mette Winther Christiansen, mener, problemet ligger i, at danskerne ikke ved nok om, hvilke muligheder folkeskolen rummer.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00