Claus Hjort bakker Bertel Haarder op

MÅLSÆTNING: Bertel Haarder (V) fifler ikke med tallene for 85 procents-målsætningen, slog Claus Hjort Frederiksen (V) fast i folketingssalen. Et studie i, hvordan man taler udenom, siger Socialdemokraterne.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen var i folketingssalen for at forsvare Bertel Haarders måde at gøre 85- og 95 procents-målsætningen op på.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen var i folketingssalen for at forsvare Bertel Haarders måde at gøre 85- og 95 procents-målsætningen op på.Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Anders Heissel

Det var et studie i, hvordan man taler udenom. For faktum er, at velfærdsaftalen siger unge med en ungdomsuddannelse, og det har kun 80 procent opnået.

Christine Antorini
Socialdemokraternes uddannelsesordfører

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) står skulder ved skulder med sin ministerkollega Bertel Haarder (V):

"Målsætningen om, at 85 procent skal have en ungdomsuddannelse i 2010 er næsten nået, og selvfølgelig tæller folk med, hvis de har en videregående uddannelse uden at have en ungdomsuddannelse. Derfor er tallet 84 procent og ikke 80 procent, som oppositionen siger," understregede Claus Hjort Frederiksen i folketingssalen onsdag.

For trods adskillige og ikke mindst ihærdige forsøg lykkes det ikke oppositionen at få Claus Hjort Frederiksen til at bekræfte, at målet ikke er nået, og - som Bertel Haarder har sagt - at målet ikke kan nås uden at tælle den lille restgruppe med.

0:000:00