Løkke ser bort fra de handicappede

EFTERSYN: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fokuserer kun på de stærke børn og overser de svage i eftersynet af folkeskolen, mener Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer, der ikke er inviteret til Løkkes eftersyn.
Stig Langvad er utilfreds med ikke at være inviteret med til Lars Løkkes skole-eftersyn.
Stig Langvad er utilfreds med ikke at være inviteret med til Lars Løkkes skole-eftersyn.Foto: DH
Anders Heissel

Når vi hører om problemerne inden for folkeskolen, bliver vi tudet ørerene fulde af, at omkostningerne til specialundervisning eksploderer, og at man bliver nødt til at ændre på det. Derfor undrer det mig også, at jeg ikke er blevet inviteret.

Stig Langvad
Formand for Danske Handicaporganisationer
Fakta

Er du heller ikke blevet inviteret til Marienborg-møderne og synes - ligesom Danske Handicaporganisationer - at være fuldt berettiget til en invitation, så send en mail til [email protected].

Han repræsenterer omkring 8 procent af eleverne i den danske folkeskole, men gruppen bruger 20 procent af udgifterne til skolen.

Alligevel er Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer, ikke en del af det selskab, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indbudt til de kommende Marienborg-møder i forbindelse med eftersynet af folkeskolen. Og det er han utilfreds med.

"Hvis man laver et eftersyn af folkeskolen, så er det jo et eftersyn af en skole, der består af mange forskellige mennesker - heriblandt handicappede. Hvis man skal lave en gennemgang, bliver man nødt til at tale med de mennesker, der repræsenterer børnene og forældrene inden for det område. Ellers laver man ikke et fuldstændigt eftersyn, men kigger kun på de stærke børn," siger Stig Langvad.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00