Anders Bondo vinder spinkrigen

MENINGSMÅLING: Anders Bondo Christensen slår Tina Nedergaard (V) i troværdighed i sagen om det sammenbrudte partnerskab om folkeskolen, viser en ny meningsmåling. Formanden for Danmarks Lærerforening vil lægge låg på striden og maner til forsoning.
Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk

Det nytter ikke noget, at man som minister sidder for åben tv-skærm og skændes med en fagforeningsformand. Hvis man gør det, skal man have nogle rigtig stærke og slagkraftige argumenter, og det havde hun ikke.

Hans Engell
Politisk kommentator, Ekstra Bladet
Bølgerne gik højt, da regeringen aflyste partnerskabet om folkeskolen i september måned. Men ifølge danskerne er formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, mere troværdig i sagen end undervisningsminister Tina Nedergaard. 43 procent mener, at Anders Bondo Christensen er mest troværdig, 24 procent peger på Tina Nedergaard, mens 34 procent er i tvivl. Det viser en meningsmåling, som A&B Analyse har lavet for Altinget | Uddannelse.

Det får Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, til at give denne vurdering.

"Anders Bondo har vundet slaget. Det undrer mig ikke, for den måde, bruddet blev præsenteret på, lignede en minister, som hovedkulds havde forladt  forhandlingsbordet uden at forhandle sig frem til et brud, hvor brudfladen var synlig," siger han og vurderer, at det slækker på troværdigheden, når ministeren forlader forhandlingsbordet. Tina Nedergaard valgte at afbryde forhandlingerne, kort tid før at parterne skulle til møde på Marienborg.

Han forklarer, at et godt forlig kræver enighed ved bordet, men at et brud på forhandlinger kræver, at det er synligt for vælgerne, hvad årsagen til bruddet er, og at man har bestræbt sig på at lave en aftale.

Dokumentation

Spørgsmål:
Regeringens partnerskab om folkeskolen brød sammen i slutningen af september, og undervisningsminister Tina Nedergaard (V) skød skylden på Danmarks Lærerforening, mens lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen, bebrejdede ministeren for sammenbruddet. Hvem har efter din mening den højeste troværdighed i sagen?

  Total i procent
Tina Nedergaard
 23,6
Anders Bondo Christensen
 42,9
 Ved ikke  33,5

 

 



 

Parti Tina Nedergaard Anders Bondo Christensen Ved ikke 
Enhedslisten081,418,6 
SF 9,757,133,2
S9,964,126,0
RV17,148,634,3
LA34,020,046,0
K48,6 14,337,1
38,522,5 39,1 
DF33,331,2 35,4 
Andet parti 58,3 41,7 

Resultaterne er blevet indsamlet i perioden fra tors.14/10 til tirs.19/10.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00