Kun udsigt til lille eller slet ingen SU-reform

BAGGRUND: Regeringens planer om en større SU-reform, der skal få de unge hurtigere igennem deres uddannelse, har svære betingelser. Der er kun udsigt til små ændringer, og måske ender det hele i ingenting.
Foto: colourbox.com
Jørgen Skadhede
Fakta
Fakta

De studerendes gennemførelses-alder på de videregående uddannelser er faldet fra 28,6 år i 2001 til 28,2 år i 2008.

På de lange videregående uddannelser overskrides den normerede studietid med 1,9 år i gennemsnit.

Regeringen har lagt op til en reform af SU-systemet i dette efterår. Men her få dage før Folketingets åbning ser det ud til, at det kun ender med en mindre reform med marginale ændringer. Et andet muligt scenarie er, at reformen helt bliver aflyst.

Forligspartierne, som tæller alle større partier bortset fra Enhedslisten, er ellers enige om målet: At de unge skal hurtigere igennem uddannelsessystemet, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet i en fart og bidrage til at få butikken Danmark A/S til igen at give overskud, så velfærdssamfundet kan sikres.

Men midlerne er parterne langtfra enige om. Mens regeringen vil bruge både pisk og gulerod, så insisterer oppositionen på kun at bruge gulerødder.

Uenighed om bonus-finansiering
"Vi har ingen planer om SU-forringelser," lyder det klare budskab fra Socialdemokraternes ordfører på området, Kirsten Brosbøl.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00