Sådan bruger regeringen de ekstra uddannelseskroner

PENGE: Regeringen har brugt to ud af de fem ekstra milliarder kroner til "flere i uddannelse", som blev afsat med genopretningspakken, men den har ingen konkret plan for udmøntningen af de resterende tre milliarder kroner.
Marie Dissing Sandahl
Med genopretningspakken afsatte regeringen og Dansk Folkeparti fem milliarder kroner til "flere i uddannelse samt svage og udsatte grupper", og pengene er siden blevet efterlyst fra flere kanter blandt andet på årets finanslov. (Se link).

Ifølge finansminister Claus Hjort Pedersen (V) er det endnu ikke bestemt, hvordan pengene skal bruges, oplyser han i et svar til Folketingets Udannelsesudvalg. Der er ikke tale om puljer, som på forhånd har et defineret formål, forklarer ministeren i svaret.

Dog er en milliard kroner allerede afsat på finansloven for 2011 til "reserver og puljer til prioriterede og nødvendige merudgifter", som det fremgår af svaret. Penge, som blandt andet er gået til øgede udgifter til SU og uddannelser på det statslige område, oplyser undervisningsminister Tina Nedergaard (V) i et skriftligt svar til uddannelsesordfører Christine Antorini (S).

Desuden er endnu en milliard kroner gået til puljer på social- og sundhedsområdet og for eksempel nedrivning af tomme huse, skriver undervisningsministeren.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00