Mangel på praktikpladser trods pengebonus

PRAKTIK: Antallet af manglende praktikpladser er steget med 66 procent siden samme tid sidste år, viser tal fra Undervisningsministeriet. Erhvervsuddannelserne skal beskyttes mod konjunkturerne, mener AE-rådet. S bakker op.
Knap 8000 unge stod uden en praktikplads i begyndelsen af året, viser seneste opgørelse fra Undervisningsministeriet.
Knap 8000 unge stod uden en praktikplads i begyndelsen af året, viser seneste opgørelse fra Undervisningsministeriet. Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Det er mange penge at bruge, og det er svært at se, hvad den kan bruges til, for når virksomhederne mangler ordrer, så er vi lige vidt, om vi så gav dem 100.000 kroner. Men det lå i aftalen fra sidste år, at ordningen skulle evalueres til foråret, og der må vi diskutere, hvad vi kan gøre yderligere.

Christine Antorini (S)
Uddannelsesordfører

Knap 8000 unge manglede i februar en praktikplads, viser den seneste opgørelse fra Undervisningsministeriet. Det er en stigning på 66 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Antallet af praktikpladssøgende har ellers været faldende i mange år, men nu er kurven for opadgående.

Regeringen indgik ellers i november sidste år en aftale S, DF og R om at sikre flere praktikpladser. Blandt tiltagene var en kontant bonus på 50.000 kroner til de virksomheder, der opretter nye praktikpladser i 2010.

Men mange virksomheder kender slet ikke til bonusordningen, viser en undersøgelse fra Region Midtjylland. Blandt cirka 500 adspurgte direktører i små og mellemstore virksomheder kender kun 36 procent til den nye bonusordning, mens fire ud af ti slet ikke kender til nogle af tilskudsmuligheder, som har eksisteret i længere tid.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00