Skole og Forældre advarer mod store skoler

SKOLER: Anbefaling fra Skolernes Rejsehold om større skoler vil føre til en eksplosiv stigning i antallet af friskoler og svække folkeskolen dramatisk, advarer organisationen Skole og Forældre.
Forældreorganisation advarer mod at implementere rejseholdets anbefaling om større skoler.
Forældreorganisation advarer mod at implementere rejseholdets anbefaling om større skoler.Foto: Colourbox.com
I fremtiden vil op imod en tredjedel af alle danske børn gå i en friskole, hvis kommunerne følger anbefalingen fra Skolernes Rejsehold om at skabe større skoler, mener Skole og Forældre, som advarer imod udviklingen.

"Rejseholdet siger, at store enheder er bedre. Og hvis det er den anbefaling, man i kommunerne lægger sig op ad, når man snakker skolestruktur, kan det blive problematisk, fordi det ikke er entydigt, og der ikke er noget forskningsmæssigt belæg for, at de store enheder er bedre," siger formand for Skole og Forældre, Benedikte Ask Skotte.

Bølgerne går højt for tiden i kommunerne, hvor det diskuteres, hvordan sammenlægningerne skal udmøntes i praksis, men flere af de lukningstruede skoler, har allerede grebet chancen for at omdanne sig til friskoler og derved undgå lukning.  

I Undervisningsministeriet oplyses det, at man havde modtaget 63 anmeldelser af nye friskoler, da fristen udløb 16. august, hvilket er mere end dobbelt så mange som sidste år, hvor man modtog 25 anmeldelser, som resulterede i oprettelsen af 8 nye friskoler.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00