Frivilligt arbejde på alle ungdomsuddannelser

UNGE: Alle studerende på ungdomsuddannelserne får nu mulighed for at engagere sig i frivilligt arbejde i en forening. Det nye landsdækkende initiativ giver 250.000 elever mulighed for at udvikle sig ved siden af studiet.
De unge, der læser på en ungdomsuddannelse, skal nu tilbydes afgrænsede forløb af minimum 20 timers varighed med frivilligt arbejde i foreningslivet, som eksempelvis motionsven, fotograf eller lektiehjælper i en forening efter eget valg. Forløbet, som vil blive koordineret sammen med uddannelsesinstitutionerne, skal foregå uden for skoletid. Eleverne får bagefter et 'Frivilligbevis', som de kan vedlægge deres eksamensbevis.

Ifølge socialminister Benedikte Kiær (K) er det vigtigt, at der sættes fokus på at opbygge de unges personlige kompetencer ved siden af den faglige viden, de tilegner sig gennem deres uddannelse.

"Projekt Frivillig skal være med til at åbne øjnene for dét at sætte fællesskabet i centrum og tage et personligt ansvar. Det er en viden, man ikke kan læse sig til, og det skal være med til at ruste dem både fagligt og menneskeligt i deres videre engagement," siger hun.

Projektet har til hensigt at fremme en frivillighedskultur, hvor det bliver naturligt, at de unge involverer sig aktivt i det danske samfund. Initiativet tilbydes fra dette skoleår på alle ungdomsuddannelser, men nogle unge har allerede gennemført et forløb som del af et pilotprojekt.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00