EU-bombe under danske SU-regler

SU: Kommende EU-dom kan åbne den danske SU-kasse for udvandrede danske familier og udenlandske studerende. Det kan sætte de gunstige muligheder for at tage SU og taxameterpenge med til udlandet under pres.
EU-sag kan betyde, at de danske SU-penge til udlandsophold i fremtiden også skal gå til danske familier bosat i udlandet og udenlandske EU-studerende.
EU-sag kan betyde, at de danske SU-penge til udlandsophold i fremtiden også skal gå til danske familier bosat i udlandet og udenlandske EU-studerende.Foto: Colourbox.com
Morten ØyenJørgen Skadhede

Det er vigtig at fremme mobiliteten for de studerende i EU. Det giver vores ordning mulighed for, og jeg håber, vi kan fortsætte med det.

Charlotte Sahl-Madsen
Videnskabsminister (K)
Fakta
SAGEN KORT:

EU-Kommissionen har anlagt traktatbrugssag mod Holland for bopælskrav i forbindelse med studiestøtte til uddannelse i udlandet. De danske regler for SU er på centrale punkter parallelle med de hollandske. Kommissionens vurdering af, at de hollandske regler udgør indirekte diskrimination, vil derfor også have betydning for de danske regler om SU til uddannelse i udlandet.

Kommissionen henviser til rettigheder vedrørerende unionsborgernes fri bevægelighed, ikke forskelbehandling og arbejdskraftens frie bevægelighed.

Foruden Danmark har Tyskland, Sverige og Belgien afgivet skriftligt indlæg i sagen til fordel for Holland. Der forventes ikke at falde en endelig dom før om 1-1½ år.
Det kan snart være slut for danske studerende at tage SU og taxameterpenge med til et udenlandsk universitet.
Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00