Skoler har ventet på vejledning i snart tre år

ORDBLINDE: I to et halvt år har landets ungdomsuddannelser ventet på en vejledning i, hvornår og hvordan de skal søge om it-rygsække til studerende med behov for særlige hjælpemidler. Et forslag til vejledning har ligget i Undervisningsministeriet i snart tre år, men institutionerne har ikke set noget til det endnu.
Allerede i sommeren 2008 blev der skrevet en vejledning i, hvordan ungdomsuddannelserne skal søge om it-rygsække. Alligevel er vejledningen stadig ikke sendt ud til uddannelsesstederne.
Allerede i sommeren 2008 blev der skrevet en vejledning i, hvordan ungdomsuddannelserne skal søge om it-rygsække. Alligevel er vejledningen stadig ikke sendt ud til uddannelsesstederne.Foto: colourbox.com
Fakta

I et brev til Uddannelsesudvalget skriver Danske Handicaporganisationer, DH, blandt andet:

"DH mener, at det er mod bedre vidende, når undervisningsministeren klandrer uddannelsesinstitutioner og kommuner for at skabe ventetiden ved at sende ansøgninger om specialpædagogisk støtte til SU-styrelsen for sent. DH deltog i en arbejdsgruppe sammen med medarbejdere fra Undervisningsministeriet og SU-styrelsen. Arbejdsgruppen fremlagde udkast til vejledning om uddannelsesinstitutionernes opgaver i forbindelse med tildeling af specialpædagogisk støtte, herunder it-rygsæk, i sommeren 2008. Ministeriet mente imidlertid, at der var et par små problematikker, der ikke blev tilstrækkeligt grundigt behandlet i vejledningen. Ministeriet har endnu ikke revideret vejledningen, så den kan sendes ud."


Kilde: Danske Handicaporganisationer
Ungdomsuddannelsesinstitutioner over hele landet venter på vejledninger i, hvordan, hvornår og hvilke hjælpemidler de kan søge til elever, der for eksempel har brug for it-rygsække.

"Det ville være rart med nogle klare retningslinjer og en vejledning, som tydeligt siger, hvad man skal gøre," siger Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening.

Allerede i sommeren 2008 lå et udkast til vejledningerne færdigt, men i Undervisningsministeriet mente man, at der skulle laves nogle ændringer, før vejledningerne blev sendt ud til uddannelsesinstitutionerne. Siden da er processen tilsyneladende gået i stå. Vejledningerne er i hvert fald ikke kommet ud til uddannelsesstederne, fremgår det af et brev, som Danske Handicaporganisationer har sendt til Folketingets Uddannelsessudvalg.

Nedergaard: Skolerne er skyld i lang ventetid
Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) sagde, som Altinget.dk tidligere har skrevet, i et samråd i Undervisningsudvalget tirsdag 1. februar, at ansvaret for de lange ventetider på it-rygsække ligger hos kommunerne og uddannelsesinstitutionerne, fordi de er for langsomme om at sende ansøgninger om it-rygsække til SU-styrelsen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00