UCC må endevende budgettet igen

TOLKE: Uddannelsen til tegnsprogstolk fortsætter uden støtte i både Aarhus og København. Det står klart efter et møde mellem undervisningsministeren og Laust Joen Jakobsen, rektor på professionshøjskolen UCC.
På et samråd i begyndelsen af måneden inviterede Tina Nedergaard rektoren for UCC til at mødes. Det kom der ikke flere penge ud af.
På et samråd i begyndelsen af måneden inviterede Tina Nedergaard rektoren for UCC til at mødes. Det kom der ikke flere penge ud af.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk

Vi havde et god snak, og vi er begge to gode til at kalde en spade for en spade.

Laust Joen Jakobsen
Rektor, UCC
Der er ikke nogen støtte at komme efter for professionshøjskolen UCC, der har tegnsprogstolkeuddannelserne i Aarhus og København. Det er resultatet af et møde mellem undervisningsminister Tina Nedergaard (V) og Laust Joen Jakobsen, der er rektor på professionshøjskolen.

"Ministeren ved godt, at vi mener, vi er nødlidende på tegnsprogstolkeuddannelsen, og at vi har svært ved at finde pengene et andet sted i vores system. Det er en sang, jeg har sunget mange gange for hende, men der er åbenbart ikke nogen mulighed for at få støtte til det," siger Laust Joen Jakobsen.

Hjem og finde penge
UCC har ønsket at nedlægge tegnsprogstolkeuddannelsen i Aarhus, men det nedlagde Tina Nedergaard veto mod. Da skolen derefter så sig nødsaget til at skære 30 procent ned i budgettet på uddannelsen i Aarhus, førte det til et samråd i Uddannelsesudvalget.

Som Altinget.dk tidligere har skrevet, sagde ministeren her, at der ikke ville komme støtte til tegnsprogstolkeuddannelsen i Aarhus. Læs artiklen her.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00