Uddannelse til mænd betaler sig bedst

PENGE: Staten tjener næsten fem gange mere på at uddanne en mand end en kvinde, det viser tal fra OECD. Kvinder tager job i det offentlige, og det giver lavere løn og færre penge i statskassen.
Staten tjener i gennemsnit cirka 428.596 kroner (81.017 US dollars) på hver mand, der tager en videregående uddannelse. Det er mere end fire end halv gange så meget som for en kvinde.
Staten tjener i gennemsnit cirka 428.596 kroner (81.017 US dollars) på hver mand, der tager en videregående uddannelse. Det er mere end fire end halv gange så meget som for en kvinde.Foto: www.colourbox.com

Det er noget, vi skal være opmærksomme på. Det tyder på, at der er potentiale for, at kvinder kunne give et større samfundsøkonomisk afkast.

Christine Antorini (S)
Uddannelsesordfører
Fakta

En sammenfatning af rapporten på danske kan læses her.

Den fulde rapport Education at a glance 2010 kan læses her.

Det er en dårligere forretning for staten at give en kvinde end en mand en videregående uddannelse. Staten tjener i gennemsnit cirka 428.596 kroner (81.017 US dollars) på hver mand, der tager en videregående uddannelse. Det er mere end fire end halv gange så meget som for kvinder. For en kvinde er den økonomiske gevinst cirka 89.018 kroner (16.827 US dollars). Det viser tal fra OECD-rapporten Education at a glance 2010.

Forskellen skyldes i høj grad, at kvinder arbejder i det offentlige, hvor lønnen er lav, mener eksperter.

Christine Antorini, uddannelsesordfører for Socialdemokraterne, er overrasket over, at forskellen mellem kønnene er så stor.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00