29 millioner til ny viden om undervisning i grundskolen

BEVILLINGER: Ph.d.-rådet for uddannelsesforskning har udvalgt 12 forskningsprojekter, som i alt modtager 29 millioner kroner. 

Tommy Ahlers (V) er særligt interesseret i, hvordan vi får flere kvinder til at interessere sig for STEM-fagene, som et af de 12 nye ph.d.-projekter, der har fået støtte, skal undersøge.  
Tommy Ahlers (V) er særligt interesseret i, hvordan vi får flere kvinder til at interessere sig for STEM-fagene, som et af de 12 nye ph.d.-projekter, der har fået støtte, skal undersøge.  Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Toke Gade Crone Kristiansen

For ottende gang har Ph.d.-rådet for uddannelsesforskning udvalgt forskningsprojekter, som modtager støtte 

Forskningsprojekterne handler blandt andet om mere viden om virtuel undervisning, og hvordan vi får flere piger til at interessere sig for STEM. Og hvordan kan man bruge virtuelle simuleringer og digitale data bedre i undervisningen.

Projekterne skal udvikle ny viden om folkeskolen til gavn for de danske folkeskoleelever, og de ph.d.er, der uddannes, skal bidrage med vigtig viden til både folkeskolen og professionshøjskolerne, lyder ambitionen. 

Dokumentation

Om Ph.d.-rådet for uddannelsesforskning

·       Ph.d.-rådets medlemmer er udpeget af uddannelses- og forskningsministeren og administreres på Aarhus Universitet.

·       Rådet har siden 2011 bevilget 94 ph.d.-stipendier til praksisnær forskning på grundskoleområdet.

·       Det overordnede formål med ph.d.-stipendierne er at forbedre udbyttet for alle elever i folkeskolen og dermed deres forudsætninger for videreuddannelse og beskæftigelse.

·       De ph.d.-studerende er forankret i et samarbejde mellem en professionshøjskole og et universitet, så ph.d.-projekterne danner forskningsnetværk, der binder forsknings- og uddannelsesmiljøerne sammen, og understøtter, at ny viden kommer de pædagogiske uddannelser og den daglige praksis i folkeskolen til gavn.

Ph.d.erne vil efterfølgende kunne undervise på en professionshøjskole.

Kilde: Ufm.dk


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00