3F: Arbejdsgiverne svigter de unge på erhvervsskolerne

INTERVIEW: Reformen af erhvervsuddannelserne kan kun blive en succes, hvis virksomhederne opretter flere praktikpladser. Det mener Per Christensen, forbundssekretær i 3F, som beskylder arbejdsgivere for at svigte deres samfundsansvar over for de unge.
Erhvervsuddannelsesreformen kan kun blive en succes, hvis der bliver fundet flere praktikpladser, mener Per Christensen, forbundssekretær i 3F.
Erhvervsuddannelsesreformen kan kun blive en succes, hvis der bliver fundet flere praktikpladser, mener Per Christensen, forbundssekretær i 3F.Foto: Pressefoto
Per Bang Thomsen

Arbejdsgiverne formår kun at stille krav, men de lever ikke op til deres samfundsansvar med at sikre de nødvendige praktikpladser. De prøver tværtimod at løsrive sig fra den forpligtigelse.

Per Christensen
Forbundssekretær i 3F

Det er uden tvivl nødvendigt med en reform af landets erhvervsuddannelser, hvis flere unge skal vælge håndværkervejen i fremtiden.

Men det bliver noget nær umuligt at trække flere unge til de nødlidende ungdomsuddannelser, hvis ikke man samtidig får løst problemet med de manglende praktikpladser i landets virksomheder. 

Det mener Per Christensen, forbundssekretær i fagforbundet 3F, som organiserer mere end 320.000 faglærte og ufaglærte danskere.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00