Anmeldelse af 
Maja Bødtcher-Hansen

5 A'er: Forfattere giver stof til eftertanke, når de piller ved ungdomslivets hellige gral

Ny bog undersøger, hvordan unges fællesskaber kan gøre livet godt men også ondt. Som praktiker giver den vigtige værktøjer, der kan bruges til at komme unges mistrivsel til livs, skriver gymnasierektor Maja Bødtcher-Hansen.

<i>Fællesskaber i ungdomslivet</i>&nbsp;er en uhyre vigtig bog, især på grund af de omfattende og dybe interviews med unge, skriver&nbsp;Maja Bødtcher-Hansen, der til daglig er rektor på Frederiksberg Gymnasium.
Fællesskaber i ungdomslivet er en uhyre vigtig bog, især på grund af de omfattende og dybe interviews med unge, skriver Maja Bødtcher-Hansen, der til daglig er rektor på Frederiksberg Gymnasium.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Maja Bødtcher-Hansen
Fællesskaber i ungdomslivet: Når de gør godt, og når de gør ondt
Maria Bruselius-Jensen, Niels Ulrik Sørensen og Noemi Katznelson
262 sider, Aalborg Universitetsforlag

 

Der findes ikke mange ting, vi ubetinget hylder i uddannelsesverdenen i dag. Akademisk faglighed, klassiske traditioner, tavleundervisning og klasserumskultur, næsten alt har slagsider og blinde vinkler, vi beskæmmet må indrømme, at vi ikke har haft øje for.

Tilbage står dog en enkelt bastion: Fællesskabet. Det er et ubetinget positivt ladet ord, og ve den skole eller det ungdomstilbud, der ikke skaber de bedste rammer for netop fællesskabet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00