Antorini har ikke bedt om ny beregning af klassekvotient

ELEVLOFT: UNI-C har erkendt, at deres beregning af klassekvotienten i gymnasierne er mangelfuld, men alligevel har Christine Antorini (S) ikke bedt om nye og mere præcise optællinger. DF vil have ministeren til at gøre brug af tilbuddet.

Tallene fra UNI-C betyder altså ikke noget for loftet på 28 elever, det betyder kun noget for prisen af det.

Rosa Lund (EL)
Uddannelsesordfører
Fakta

Det har UNI-C tilbudt Antorini

"Endelig kan UNI-C gennemføre en supplerende ekstraordinær dataindsamling ved de gymnasiale institutioner uden for de ordinære terminer og eventuelt med alternativ teknologi, såfremt MBU ønsker et retvisende billede af klassekvotienterne etableret så hurtigt som muligt."


Kilde: Notat fra UNI-C om opgørelse af klassekvotienter i gymnasiet

Den 22. november tilbød UNI-C børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) en ny og mere præcis opgørelse over klassekvotienten i gymnasiet.

Tilbuddet kom i et notat til Ministeriet for Børn og Undervisning, hvori styrelsen erkendte, at deres indsamling af data "ikke kan bruges som mål for klassekvotienten", og at "denne svaghed er en manglende mulighed for opgørelse af præcise klassekvotienter".

Men trods en massiv kritik af den klassekvotient på 27,1, som lå til baggrund for regeringen og Enhedslistens aftale om det fleksible elevloft, er det ikke et tilbud, ministeren har taget imod. Det oplyser UNI-C til Altinget | Uddannelse.

Dokumentation
Rettelse: Altinget | Uddannelse har ændret rubrikken fra "Antorini takker nej til ny beregning af klassekvotient" til "Antorini har ikke bedt om ny beregning af klassekvotient", da redaktionen er blevet gjort opmærksom på, at undervisningsministeren endnu ikke har afsluttet de tekniske drøftelser med parterne på området. Derfor er der stadigvæk mulighed for at få lavet en ny beregning af klassekvotienten.

 


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00