Om  
Bertel Haarder

Afslører maleri af Venstres nestor i Folketingets 'skufferum'

Folketinget har fået malet et portræt af Venstres mangeårige folketingsmedlem og minister Bertel Haarder. Det er malet af Maria Wandel.

Redaktionen

Folketingets Præsidium besluttede for flere år siden at hædre Bertel Haarder med et portræt som det længst siddende medlem af Folketinget i nyere tid.

Maleriet af Maria Wandels portræt afsløres onsdag den 25. oktober klokken 14.00 - 15.30 i Samtaleværelset på Christiansborg.

Ved afsløringen vil der være taler af Folketingets formand Søren Gade (V), Maria Wandel og Bertel Haarder.

Portrættet bliver senere hængt op i Christiansborgs stueetage i det såkaldte ”skufferum” for at indgå blandt portrætter af andre folketingsmedlemmer, der er blevet hædret for deres bemærkelsesværdige virke. Her hænger i forvejen portrætter af andre fremtrædende, forhenværende politikere som Niels Helveg Petersen (R), Aksel Larsen (SF), Erhard Jakobsen (CD) og Mogens Glistrup (Frp.). Der er endvidere buster af Poul Schlüter (K) og Svend Auken (S). Værker af kunstnerisk svingende kvalitet.

Maria Wandel er en dansk billedkunstner, der bor og arbejder i København. Hun er delvist opvokset i Afrika og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

0:000:00