Aktivitetstimerne går en usikker fremtid i møde

STATUS: Forhandlingerne om folkeskolereformen har bevæget sig ind i den afgørende fase, og de borgerlige retter nu skytset mod regeringens aktivitetstimer, som de vil have taget helt af bordet. Men det har regeringen ingen planer om.
Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative siger nu alle nej til regeringens aktivitetstimer, som bl.a. skal sikre mere motion i undervisningen.
Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative siger nu alle nej til regeringens aktivitetstimer, som bl.a. skal sikre mere motion i undervisningen.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen
Fakta

Hvad er aktivitetstimer?

Aktivitetstimer med lærere og pædagoger skal give en mere afvekslende og spændende skoledag. Aktivitetstimerne skal bruges til at understøtte de faglige undervisningstimer bedst muligt og til leg, bevægelse og lektiehjælp 


Kilde: Gør en god skole bedre - et fagligt løft af folkeskolen

Der blev draget et lettelsens suk blandt folkeskoleordførerne på Christiansborg, da regeringen i sidste uge greb ind i konflikten mellem lærerne og kommunerne.

Efter uger med vrede lærere, oprørte baglande og beskyldninger om uhellige politiske alliancer blev der sat et politisk punktum for striden, som også har lammet de politiske reformforhandlinger på Slotsholmen.

Forligspartierne - der udover regeringen tæller Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti - ønsker nemlig alle en længere skoledag med mere undervisning til eleverne. Det har dog fra begyndelsen af krævet et opgør med lærernes overenskomstbestemte forberedelsestid, og før det faldt på plads, kunne de ikke komme videre med forhandlingerne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00